maj 25, 2020
ProPharma

Dieta

Kuchnia afrykańska - tygiel smaków, kolorów i zapachów

Kuchnie świata

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna

Choć kuchnia afrykańska słynie ze swojej różnorodności, postanowiliśmy poszukać jej wspólnych elementów. Odkryliśmy, że w każdym zakątku przepastnego Czarnego Lądu funkcjonuje jedna, kulinarna reguła. Potrawy muszą być proste, naturalne i oparte na łatwo dostępnych składnikach.

Kuchnia skandynawska - czy potrafi nas zaskoczyć?

Kuchnie świata
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna

Kuchnia skandynawska, czyli kuchnia Europy północnej przez długi czas z rezerwą podchodziła do wszelkich zewnętrznych wpływów. Skandynawia to bowiem niezwykle tradycyjne, oparte na lokalnych, sezonowych i naturalnych składnikach receptury, które dopiero od niedawna zaczynają czerpać z kuchni światowych. Wyjątkiem jest Dania, która już od dłuższego czasu nie boi się nowych smaków, czego efektem jest kuchnia pełna dań typu fusion.