Przepisy kulinarne Dr Gaja

Domowy sorbet z granatem na patyku

domowy sorbet z granatem

Domowy sorbet z granatem na patyku

Przedstawiamy pyszny przepis na domowe sorbety, z którym poradzi sobie każda osoba. Jest szybki, łatwy w wykonaniu, a przy tym nieziemsko pyszny. Zapraszamy do wypróbowania przepisu!

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. BIO sok z granatu, z pomarańczy oraz ksylitol łączymy w jednym naczyniu.
  2. Obieramy granat i przygotowujemy garść świeżych nasion.
  3. Do foremek nalewamy przygotowany sok granatowo-pomarańczowy. Na koniec wrzucamy kilka ziaren granatu.
  4. Foremki zamykamy częścią z patyczkiem, następnie wkładamy je do zamrażarki.
  5. W zależności od wielkości i szerokości foremki, po trzech godzinach można sprawdzić czy lody są już gotowe.

Życzymy smacznego :)

(3 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱