Sałatka z soczewicą, kaparami oraz rzodkiewką
Składniki:
- puszka 310 g soczewicy - użyłam gotowaną na parze,
- 3 spore kiszone ogórki,
- 3 spore kiszone rzodkiewki,
- 3 łyżeczki kaparów,
- natka pietruszki,
- cebula,
- olej - użyłam DR Gaja Olej z czarnuszki
Sposób przygotowania:
Do odcedzonej z zalewy soczewicy dodałam pokrojone w drobną kostkę ogórki, rzodkiewki oraz 2 łyżki drobno pokrojonej cebuli. Dołożyłam ok 2 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki, odsączone z zalewy, kapary, dolałam 3 łyżki oleju - wymieszałam, schłodziłam w lodówce.
Polecam sałatka jest bardzo smaczna!
Kulinarna Wiola
Autor przepisu i zdjęcia: Kulinarna Wiola