Przepisy Kulinarnej Wioli

Sałatka z soczewicą, kaparami oraz rzodkiewką

 Kulinarna Wiola poleca: sałatka z soczewicą, kaparami i rzodkiewką

Składniki:

  • puszka 310 g soczewicy - użyłam gotowaną na parze,
  • 3 spore kiszone ogórki,
  • 3 spore kiszone rzodkiewki,
  • 3 łyżeczki kaparów,
  • natka pietruszki,
  • cebula,
  • olej - użyłam DR Gaja Olej z czarnuszki

Sposób przygotowania:

Do odcedzonej z zalewy soczewicy dodałam pokrojone w drobną kostkę ogórki, rzodkiewki oraz 2 łyżki drobno pokrojonej cebuli. Dołożyłam ok 2 łyżki drobno pokrojonej natki pietruszki, odsączone z zalewy, kapary, dolałam 3 łyżki oleju - wymieszałam, schłodziłam w lodówce.

Polecam sałatka jest bardzo smaczna!

Kulinarna Wiola

Autor przepisu i zdjęcia: Kulinarna Wiola

 

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.