Właściwości odżywcze grzybów. Składniki mineralne, białko, błonnik, witaminy z grupy B i PP i mało kalorii. Właściwości antyoksydacyjne i przeciwnowotworowe.
- Dieta
- Odsłony: 2192
Właściwości odżywcze grzybów. Składniki mineralne, białko, błonnik, witaminy z grupy B i PP i mało kalorii. Właściwości antyoksydacyjne i przeciwnowotworowe.
Napoje energetyczne – sposób na poprawę koncentracji i zastrzyk energii. Skład energetyków oraz ich szkodliwy wpływ na organizm człowieka, zwłaszcza dzieci i młodzieży.
Kompulsywne napady głodu, czyli wewnętrzny przymus objadania się o podłożu psychicznym. Objawy, przyczyny oraz skutki zaburzenia. Sposoby walki z nadmiernym objadaniem się.
Dieta – podstawa przy chorobie cukrzycowej. Węglowodany złożone, tłuszcze roślinne, dużo warzyw oraz woda mineralna, a także urozmaicone posiłki o stałych porach.
Dieta Petera D’Adamo, czyli jadłospis zgodnie z grupą krwi. Produkty polecane poszczególnym grupom krwi oraz te, które należy z naszej diety wyeliminować. Badania naukowe na temat diety.
Obniżenie dziennej dawki kalorii a wskaźniki kardiometaboliczne. Eksperyment przeprowadzony przez dr. Williama Krausa oraz zaskakujące wyniki. Sposoby na obniżenie kaloryczności posiłków.
Wolne rodniki i stres oksydacyjny w treningu siłowym. Najlepsze źródła przeciwutleniaczy. Umiar i wystrzeganie się suplementacji bez wyraźnych wskazań.
Mikroplastik w torebkach herbaty. Badania zespołu Nathalie Tufenkji z McGill University w Montrealu. Szokujące i niepokojące wyniki.