Przepisy kulinarne Dr Gaja

Gruszkowo-jarmużowy koktajl z sokiem z Noni

Mieszanka owoców w połączeniu z warzywami i sokami to idealny przepis na pyszne smoothie, które można zabrać ze sobą do pracy, szkoły czy w każde inne miejsce. Natomiast dodatek soku z nonii nadaje koktajlowi wyrazisty charakter. W dzisiejszej inspiracji kulinarnej DrGaja przedstawia gruszkowo-jarmużowy koktajl z dodatkiem ekologicznego soku z Noni od DrGaja.

Składniki:

  • 1 szt. średniej gruszki,
  • 1 szt. średniego jabłka,
  • ½ szt. awokado,
  • dwie garście jarmużu,
  • 30 ml soku z Noni DrGaja,
  • 200 ml soku jabłkowego.

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa i owoce dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze części. Wycnamy gniazda z nasionami.
  2. Następnie wrzucamy kawałki owoców do kielicha blendera i miksujemy wszystko na gładką masę.
  3. Gotowy napój przelewamy do szklanki. Można udekorować go plastrem gruszki.
  4. Opcjonalnie można dodać kilka kostek lodu.

Życzymy smacznego :)

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.