Zielone smoothie z ProMorwą

 

Składniki:
  •  1 garść jarmużu,
  •  1 garść szpinaku,
  •  2 garście sałaty roszponki,
  •  2 owoce gruszka,
  •  1 łyżka awokado,
  •  1 łyżka sezamu,
  • 1 saszetkę ProMorwy od DrGaja.
Sposób przygotowania:
  1.  Jarmuż, szpinak, roszponkę oraz gruszkę dokładnie umyj.
  2.  Następnie awokado obierz i przedziel na pół.
  3.  Do kielicha blendera wrzuć jarmuż, awokado, sezam, roszponkę, gruszkę, szpinak i 1 saszetkę ProMorwa od DrGaja.
  4.  Całość zblenduj na gładką masę.
  5.  Gotowy miąższ przelej do szklanki i gotowe!
Do napoju polecamy dodać kostki lodu.

 

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.