7 OBSZARÓW SZCZĘŚCIA

Kawa – czarne złoto

Kawa oraz jej wpływ na nasz organizm. Polifenole, lepszy nastrój, lepiej funkcjonująca wątroba, poprawa pracy mózgu, złagodzenie objawów choroby Parkinsona i Alzheimera. Sposób parzenia kawy.

Zimna woda zdrowia doda! Czyli co o wodzie wiedzieć powinniśmy

Co powinniśmy wiedzieć o wodzie? Skutki odwodnienia oraz optymalna ilość wody w ciągu dnia. Rodzaje wód i ich skład mineralny oraz jak ją pić, aby dobrze nawodnić organizm.

Jak reklamy żywności wpływają na każdego z nas?

Jak reklama wpływa na nasze decyzje żywieniowe? Czy może edukować odbiorców? Wyniki badania z Journal of Pediatrics wskazują, że tak!

Wspólne posiłki, czyli sposób na nadwagę i otyłość u dzieci i młodzieży

Wspólne posiłki ratunkiem na rosnącą nadwagę oraz otyłość u dzieci. Kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych u dzieci, wyższa jakość diety, uwaga oraz regularność.

Obalamy mity – warzywa i owoce nie zabezpieczają nas przed niedoborami witamin i mikroelementów!

Z czego wynika spadek zawartości witamin i minerałów w owocach oraz warzywach na przestrzeni lat? Jak pokazują badania, główną winę za taki stan rzeczy ponosi stopniowe wyjaławianie gleb i traktowanie ich chemikaliami.

Zaparcia u dzieci – najczęstsze przyczyny i profilaktyka

Objawy zaparć u dzieci i najczęstsze przyczyny. Profilaktyka w zaparciach – dobrze zbilansowana i różnorodna dieta, płyny oraz aktywność fizyczna.