Acerola, czyli niezwykle kwaśny, ale szalenie wartościowy produkt! Kto by pomyślał, że tak niepozorne i niewielkie owoce mogą wpływać nawet na długość ludzkiego życia?
- Dieta
- Odsłony: 1866
Acerola, czyli niezwykle kwaśny, ale szalenie wartościowy produkt! Kto by pomyślał, że tak niepozorne i niewielkie owoce mogą wpływać nawet na długość ludzkiego życia?
Jaka jest rola witaminy D w żywieniu człowieka? Dlaczego warto ją stosować? I czy każdy z nas musi to robić? Odpowiedź znajdziesz w naszym artykule.
Kolagen to jeden z tych makroskładników, których ilość w naszym organizmie spada wraz z wiekiem. Właśnie dlatego warto pomyśleć o suplementacji kolagenem. Jak i kiedy należy ją stosować?
Probiotyki w diecie osób aktywnych fizycznie, czyli jak modulacja mikroflory jelitowej wspiera w uprawianiu sportu. Czym jest i co wpływa na jej zaburzenia? Jakie probiotyki są najlepsze?
Nawadnianie, czyli aspekt absolutnie kluczowy dla prawidłowego funkcjonowania człowieka. Jak zatem zadbać o właściwą ilość wody w naszej diecie?
Zaburzenia odżywiania spotykają każdego – bez względu na wiek. Jak jednak rozmawiać o nich z dzieckiem? Dowiecie się z naszego nowego artykułu!
Wino, czyli niezwykle smaczny i popularny trunek, który wielu z nas kojarzy z pozytywnym wpływem na zdrowie. Czy tak jest jednak naprawdę? Szukamy odpowiedzi w artykule!
Czy biały cukier jest dobrym rozwiązaniem dla naszego organizmu? Choć jest niezwykle słodki i smaczny, istnieją lepsze sposoby na wzbogacenie smaku potraw i napojów. Poznajcie najlepsze zamienniki cukru.