Przepisy kulinarne Dr Gaja

Sałatka z mozzarellą i rukolą

Sałatka z mozzarellą i rukolą

Składniki:

  • Rukola,
  • pomidory cherry,
  • ser mozzarella, 
  • pestki słonecznika.

Dressing:

Sposób przygotowania:

Rukolę przełożyć do miski. Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki. Odsączyć mozarellę. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Dressing przygotować poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników.

Sałatka z mozzarellą i rukolą
(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.