Przepisy kulinarne Dr Gaja

Szpinakowo – aloesowe smoothie

Szpinakowo – aloesowe smoothie

Sok z Aloesu ALV600 wykazuje pozytywne działanie na organizm człowieka m.in. wpływając na układ odpornościowy człowieka. Dlatego w sezonach przejściowych zima - wiosna oraz jesień - zima napoje z jego dodatkiem są szczególnie polecane. Dziś DrGaja proponuje przepis na szybkie smoothie ze świeżych liści szpinaku, bezpestkowych winogron, banana oraz BIO soku z aloesu DrGaja.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera.
  2. Miksujemy całość na gładką konsystencję.
  3. Przelewamy koktajl do szklanki.

Gotowe! Życzymy smacznego :)

(1 Vote)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.