Przepisy kulinarne Dr Gaja

Jesienna surówka z czerwonej kapusty i Miksturą Olei D3+E

Poniżej przedstawiamy pyszną i zdrową inspirację kulinarną z wykorzystaniem Mikstury Olei D3+E. Od teraz suplementacja będzie czystą przyjemnością! :)

Składniki:

  • 500 g czerwonej kapusty
  • sok z 1 cytryny
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki Mikstury Olei D3+E od DrGaja
  • 0,5 szt. papryki
  • garść orzechy włoskie
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę poszatkować, następnie wrzucić do gotującej się wody.
  2. Gotować około 2-3 minut.
  3. Całość wylać na sitko, dokładnie odsączyć. Ostudzić.
  4. Przełożyć do miski, skropić połową soku z cytryny.
  5. Paprykę pokroić w drobną kostkę.
  6. Cebulę drobno posiekać. Dodać do całości.
  7. Wlać Miksturę Olei D3+E.
  8. Doprawić solą i pieprzem.
  9. Dodać orzechy włoskie.
  10. Natkę pietruszki dokładnie umyć, pokroić na drobno i dodać do surówki.
  11. Całość wymieszać.

Smacznego!

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.