Przepisy kulinarne Dr Gaja

Płatki jaglane i orkiszowe z jogurtem naturalnym, musem borówkowym i jagodami leśnymi

Płatki jaglane i orkiszowe – Jogurt naturalny z musem borówkowym i jagodami leśnymi

Składniki:

  • 20 g płatków orkiszowych,
  • 20 g płatków jaglanych,
  • 150 g jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki borówek,
  • 3 łyżki leśnych jagód.

Sposób przygotowania:

Płatki orkiszowe i jaglane włożyć do miseczki i zalać jogurtem. Odstawić na kilkanaście minut do nasiąknięcia. Borówki zmiksować z dwoma łyżkami jogurtu i przełożyć do miseczki z płatkami i jogurtem. Na wierzch ułożyć świeże lub mrożone jagody leśne.

Smacznego!

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.