Grzanki z serem, winogronem i rozmarynem
Zdrowe, pożywne grzanki to świetny pomysł na szybki lunch czy przystawkę do większego dania. Przygotowaliśmy dla Was przepis na bagietkę z dodatkiem sera, winogron, rozmarynu i Mikstury Olei Travico.
Grzanki z serem, winogronem i rozmarynem
Co powiecie na grzanki, które z jednej strony posłużą za smaczną przekąskę, a z drugiej, mogą wspomóc Wasz organizm w procesach trawiennych? Mamy dla Was przepis na pyszną bagietkę z serem, winogronem, rozmarynem i dodatkiem Misktury Olei Travico – to danie, która spełni wszystkie wspomniane wymagania!
Składniki:
- 1 średnia bagietka pełnoziarnista
- 1 łyżka Mikstury Olei Travico DrGaja
- 10 dag sera pleśniowego
- 1 mała mozzarella (starta)
- 1 gałązka rozmarynu
- 10 szt. winogron
- czarny pieprz mielony
Sposób przygotowania:
- Bagietkę kroimy na kromki. Następnie kroimy ser pleśniowy i kładziemy na małych kromkach bagietki.
- Na wierzch układamy winogrono i posypujemy całość startą mozzarellą oraz pieprzem.
- Bagietki układamy na kratce i wstawiamy do piekarnika na czas ok. 5 – 10 minut w temp. 200 st. C.
- Roztopione grzanki wyjmujemy z piekarnika.
- Na koniec polewamy bagietki Miksturą Olei Travico.