Domowe lody na patyku z erytrytolem

Domowe lody na patyku z erytrytolem

Domowe lody na patyku z erytrytolem

Jagodowy miąższ owoców w połączeniu z mlekiem oraz prawie bezkalorycznym erytrytolem stworzy wybuchową kombinację smaku, któremu nie będziesz mógł się oprzeć! Zasmakuj się w naszej propozycji 🙂

Domowe lody na patyku z erytrytolem

 

Orzeźwiające domowe lody stanowią idealną propozycje na letnie, upalne dni.

Składniki/ 4 porcje
  • 2/3 szklanki erytrytolu
  • 3 żółtka
  • 1 średnia cytryna
  • 2 szklanki zimnego mleka ryżowego/ migdałowego/ orkiszowego/ krowiego
  • 1 szklanka jagód
Sposób przygotowania:
  1. Jagody dokładnie umyć, a następnie zblendować na gładką masę.
  2. Do masy dodać połowę ilości erytrolu i całość zagotować.
  3. W osobnej misce, utrzeć żółtka z resztą erytrolu. Całość zagotować i odstawić do wystygnięcia. (W trakcie gotowania – należy cały czas mieszać).
  4. Do zimnej masy, dodać mleko i całość wymieszać.
  5. Gotową masę przelać do foremek, włożyć patyczki i zamrozić.
Smacznego! ♥

Dodaj komentarz