Domowe lody na patyku z erytrytolem
Jagodowy miąższ owoców w połączeniu z mlekiem oraz prawie bezkalorycznym erytrytolem stworzy wybuchową kombinację smaku, któremu nie będziesz mógł się oprzeć! Zasmakuj się w naszej propozycji 🙂
Domowe lody na patyku z erytrytolem
Orzeźwiające domowe lody stanowią idealną propozycje na letnie, upalne dni.
Składniki/ 4 porcje
- 2/3 szklanki erytrytolu
- 3 żółtka
- 1 średnia cytryna
- 2 szklanki zimnego mleka ryżowego/ migdałowego/ orkiszowego/ krowiego
- 1 szklanka jagód
Sposób przygotowania:
- Jagody dokładnie umyć, a następnie zblendować na gładką masę.
- Do masy dodać połowę ilości erytrolu i całość zagotować.
- W osobnej misce, utrzeć żółtka z resztą erytrolu. Całość zagotować i odstawić do wystygnięcia. (W trakcie gotowania – należy cały czas mieszać).
- Do zimnej masy, dodać mleko i całość wymieszać.
- Gotową masę przelać do foremek, włożyć patyczki i zamrozić.
Smacznego! ♥