Guacamole z Miksturą Olei Hepa DrGaja
Meksykańskie guacamole, czyli sos na bazie awokado. Dla wzbogacenia smaku i wartości potrawy, włączyliśmy do przepisu Miksturę Olei Hepa.
Guacamole z Miksturą Olei Hepa DrGaja
Dziś przepis z DrGaja w wersji „na słono”. Przygotowaliśmy dla Was prostą recepturę na przygotowanie meksykańskiego sosu guacamole z dodatkiem Mikstury Olei Hepa DrGaja.
Składniki:
- 2 awokado
- 1 cebula
- 1 papryka chili
- 2 ząbki czosnku
- kilka kropel soku z limonki
- 2 łyżeczki Mikstury Olei Hepa DrGaja
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Sposób przygotowania:
Awokado, cebulę, czosnek i paprykę chili pokroić, zmieszać z sokiem z cytryny i dokładnie zmiksować, aż do uzyskania gładkiej konsystencji sosu. Następnie dodać kilka kropel Mikstury Olei Hepa DrGaja, szczyptę soli, pieprz oraz paprykę. Po wymieszaniu przełożyć sos do miseczek. Warto podawać guacamole ze świeżymi warzywami – idealnie sprawdzi się papryka i pomidor.
I gotowe, smacznego!