Pieczona pierś z indyka z sałatką
Przepis na pieczoną pierś z indyka, czyli pożywny obiad z dodatkiem mikstury olei cardio, która zadba o właściwy udział wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w naszej diecie.
Pieczona pierś z indyka z sałatką
Oleje roślinne coraz częściej stanowią istotną część naszej diety. Nic dziwnego – to źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Przedstawiamy Wam zatem przepis na pieczoną pierś z indyka z dodatkiem Mikstury Olei Cardio DrGaja, która zadba o właściwy udział kwasów omega-3, omega-6 i omega-9 w naszym żywieniu.
Składniki:
- 4 eskalopki z piersi indyka (po 6dag)
- 2 łyżki musztardy
- 10 dag jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
- 10 dag sałaty dekoracyjnej
- 1 gałązkę natki pietruszki
- Mikstura Olei Cardio do sałatek DrGaja
- 8 pomidorków koktajlowych
- ½ ogórka, pokrojony na plastry,
- ½ szt. czerwonej cebuli, pokrojona w piórka
- ½ szt. czerwonej papryki podłużnej, pokrojonej
- 1 łyżka kaparów
Sposób przygotowania:
- Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy.
- Eskalopki delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa i nacieramy musztardą.
- Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 180 st. C przez 30 min.
- Mieszamy warzywa, dodajemy upieczone eskalopki i polewamy całość Miksturą Olei Cardio do sałatek od DrGaja.
- Do sałatki dodajemy jogurt naturalny i łyżkę kaparów.