Wstążki cukiniowe z sosem orzechowym i Miksturą Cardio
Cukiniowe wstążki, czyli prosta i zdrowa przekąska – idealna między posiłkami. Dodaliśmy do niej sosu orzechowego i Mikstury Olei Cardio, aby nadać jej charakterystycznego smaku.
Wstążki cukiniowe z sosem orzechowym i Miksturą Cardio
Cukiniowe wstążki to niezwykle naturalna i zdrowa przekąska, która z pewnością wypełni czas między posiłkami. Z dodatkiem sosu orzechowego i Mikstury Olei Cardio DrGaja zyskuje charakterystycznego smaku, który na długo pozostaje w pamięci każdego smakosza!
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki orzechów włoskich
- ½ szt. awokado
- 10 dag makaronu linguine
- sok z ½ cytryny
- 3 garści szpinaku
- 1 duża cukinia
- Do dekoracji: mała garść listków bazylii, kilka pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
- 1 łyżka Mikstury Olei Cardio od DrGaja
- Do smaku: sól, pieprz czarny
Sposób przygotowania:
- Cukinię kroimy wzdłuż na 4 części. Następnie za pomocą spiralizera lub twista robimy cukiniowy makaron.
- Makaron linguine gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Następnie makaron odcedzamy. Gorącą wodę przelewamy do drugiego garnka/naczynia i ponownie ją gotujemy.
- Paski cukinii wrzucamy na sitko i blanszujemy je na parze.
- Szpinak, ząbki czosnku, orzechy włoskie sok z cytryny, awokado, Miksturę Olei Cardio, sól i pieprz wrzucamy do blendera kielichowego, następnie całość miksujemy na gładki sos.
- Makaron linguine oraz zblanszowane paski cukinii układamy na talerzu, dodajemy sos oraz dekorujemy talerz bazylią i pomidorkami koktajlowymi.