Bruschetta z mozarellą, pomidorami, natką pietruszki i różową solą himalajską
Przepis na pyszne i zdrowe kanapki z miksturą HEPA.
Bruschetta z mozarellą, pomidorami, natką pietruszki i różową solą himalajską
Składniki:
- 1-2 łyżki Mikstury Olei Hepa od DrGaja,
- 150 g sera mozarella,
- pół pęczka natki pietruszki,
- 2 dojrzałe pomidory,
- dwa ząbki czosnku,
- pełnoziarniste pieczywo,
- sól himalajska, pieprz.
Sposób przygotowania:
Pieczywo pokroić i natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku. Pomidory umyć i pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku. Mozarellę pokroić w plastry i ułożyć na pieczywie, dodać pokrojone pomidory i poszatkowaną natkę pietruszki. Skropić miksturą olei Hepa. Doprawić solą himalajską i świeżo zmielonym pieprzem.