Bruschetta z pomidorami i BIO Olejem Lnianym
Prosty przepis na chrupiącą i smaczną bruschettę z pomidorami i dodatkiem BIO Oleju Lnianego DrGaja. Świetny pomysł na szybką, lunchową przekąskę!
Bruschetta z pomidorami i BIO Olejem Lnianym
Dziś przygotowaliśmy dla Was prosty przepis na smaczną i chrupiącą bruschettę z dodatkiem pomidorów i oleju lnianego. To zdrowa i pożywna przekąska, która będzie stanowić świetny wstęp do lunchu lub kolacji!
Do przygotowania bruschetty będziecie potrzebować:
- 1 bagietkę pełnoziarnistą
- 2 pomidory
- 1 garść bazylii
- 1/2 ząbka czosnku
- szczyptę soli i pieprzu
- kilka kropel BIO Oleju lnianego DrGaja
Bagietkę pokroić w poprzek na małe krążki. Oba pomidory sparzyć, obrać ze skórki, a następnie pokroić na małe cząstki. Dodać świeżo zerwaną bazylię (maks. 1 garść) oraz przecisnąć pół ząbka czosnku przez praskę. Pomidory, czosnek i bazylię połączyć. Dodać szczyptę soli i pieprzu.
Nałożyć uzyskaną masę na pokrojone krążki bagietki i skropić BIO Olejem lnianym od DrGaja. Aby bagietka była bardziej chrupiąca, można ją wstawić wcześniej do piekarnika i delikatnie podpiec w temp. 180 st. przez 5-10 min.
I gotowe, smacznego! ❤️️