Bruschetta z pomidorami i BIO Olejem Lnianym

bruschetta z pomidorami i olejem lnianym

Bruschetta z pomidorami i BIO Olejem Lnianym

Prosty przepis na chrupiącą i smaczną bruschettę z pomidorami i dodatkiem BIO Oleju Lnianego DrGaja. Świetny pomysł na szybką, lunchową przekąskę!

bruschetta z pomidorami i olejem lnianym

Bruschetta z pomidorami i BIO Olejem Lnianym

Dziś przygotowaliśmy dla Was prosty przepis na smaczną i chrupiącą bruschettę z dodatkiem pomidorów i oleju lnianego. To zdrowa i pożywna przekąska, która będzie stanowić świetny wstęp do lunchu lub kolacji!

 

Do przygotowania bruschetty będziecie potrzebować:

  • 1 bagietkę pełnoziarnistą
  • 2 pomidory
  • 1 garść bazylii
  • 1/2 ząbka czosnku
  • szczyptę soli i pieprzu
  • kilka kropel BIO Oleju lnianego DrGaja

Bagietkę pokroić w poprzek na małe krążki. Oba pomidory sparzyć, obrać ze skórki, a następnie pokroić na małe cząstki. Dodać świeżo zerwaną bazylię (maks. 1 garść) oraz przecisnąć pół ząbka czosnku przez praskę. Pomidory, czosnek i bazylię połączyć. Dodać szczyptę soli i pieprzu.

Nałożyć uzyskaną masę na pokrojone krążki bagietki i skropić BIO Olejem lnianym od DrGaja. Aby bagietka była bardziej chrupiąca, można ją wstawić wcześniej do piekarnika i delikatnie podpiec w temp. 180 st. przez 5-10 min.

I gotowe, smacznego! ❤️

Dodaj komentarz