Szybki deser z BIO syropem malinowym Dr Gaja i kaszą jaglaną.

bio syrop z malin Dr GAja

Sezon na maliny coraz bliżej, a ty już dziś możesz skorzystać z dobroczynnych właściwości tych owoców. Szukasz zdrowego deseru na drugie śniadanie lub podwieczorek? Sprawdź przepis na budyń jaglany z dodatkiem BIO syropu z malin z witaminą C Dr Gaja.

Kochasz maliny? My też, pod każdą postacią. Idealnie pasują do deserów, dodatkowo zawierają naturalną witaminę C, która wspiera budowanie odporności. Sezon na maliny rozpocznie się w maju, a Ty już dziś możesz cieszyć się ich smakiem i właściwościami, dodając BIO syrop z malin z witaminą C Dr Gaja do herbaty, wody lub słodkiego dania. Lubimy wszystko to co naturalne, dlatego syrop z malin z witaminą C Dr Gaja posiada certyfikat BIO. To oznacza, że maliny pochodzą tylko z ekologicznych upraw.

BIO syrop z malin z witaminą C Dr Gaja idealnie nadaje się dla osób, które dbają nie tylko o odporność, ale też o zrównoważone posiłki. Chcesz wyeliminować słodycze ze swojej diety? Nie musisz rezygnować ze wszystkich deserów! Postaw na naturalne produkty o obniżonej zawartości cukru. Wybierając syrop malinowy, zwróć uwagę, aby był to syrop z malin naturalny. Jak stosować syrop malinowy przez cały rok? To proste!

Oto jedna z propozycji. Jeżeli szukasz szybkiego, wegańskiego deseru z kaszy jaglanej z dodatkiem syropu z malin bez cukru to jest to przepis dla Ciebie.

Składniki:

  • 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej
  • 1 i 1/2 szklanki mleka roślinnego, np. kokosowego lub migdałowego
  • Dodatkowo: garść malin, 1 banan lub inne ulubione owoce
  • 2 łyżki Bio syrop z malin z witaminą C Dr Gaja

Przepis:

  1. Opłucz dokładnie kaszę jaglaną na sitku w ciepłej wodzie, następnie włóż do garnka i zalej 1 szklanką mleka roślinnego. Gotuj na najmniejszym ogniu pod przykryciem, aż płyn zostanie wchłonięty, a kasza stanie się miękka ok. 15 minut.
  2. Miękką kaszę przełóż do pojemnika blendera, dodaj pozostałą część mleka (1/2 szklanki – lekko podgrzej, aby było ciepłe). Możesz dodać pół banana. Zmiksuj w blenderze na idealnie gładki mus.
  3. Gotowy budyń jaglany przełóż do miseczki, udekoruj malinami i pokrojonym bananem, na koniec polej BIO syropem z malin z witaminą C Dr Gaja.

Smacznego!

bio syrop z malin Dr Gaja

Dodaj komentarz