Deser z truskawkami, mascarpone i BIO syropem DrGaja
Wypróbuj pyszny deser z tuskawkami, mascarpone i BIO syropem DrGaja.
Składniki:
- ok. 30 sztuk truskawek,
- 1 opakowanie serka mascarpone (250 gramów),
- 1 opakowanie herbatników (100 gramów),
- 2 łyżki cukru pudru,
- 1/4 szklanki BIO syropu z czarnego bzu DrGaja,
- garść borówek amerykańskich.
Sposób przygotowania:
- Wszystkie owoce umyj dokładnie pod zimną wodą.
- Z truskawek usuń szypułki, a następnie przekrój je wzdłuż.
- Do foliowego woreczka włóż herbatniki, zamknij worek i rozdrobnij je tłuczkiem.
- Następnie do miski przełóż mascarpone, dodaj cukier puder i zmiksuj całość do jednolitej masy.
- Przygotuj 4 szklanki dekoracyjne, na spód dodaj 6 łyżek rozdrobnionych herbatników i dodaj BIO syropu z czarnego bzu od DrGaja.
- Do rękawa przełóż gotową masę z mascarpone i wyciśnij ją na rozkruszone herbatniki.
- Na wierzch dodaj truskawki, borówki oraz świeżą mięte do dekoracji.
- Na koniec posyp całość cukrem pudrem.
I gotowe!