Sałatka w miseczce z dyni z dodatkiem ProOczyszczenia
Zdrowa i pożywna sałatka potrzebuje równie naturalnego naczynia. W tej roli świetnie sprawdzi się dynia, która przekrojona na pół może służyć nam za niezwykle ekologiczny pojemnik.
Sałatka w miseczce z dyni z dodatkiem ProOczyszczenia
Dynia to nie tylko zdrowe warzywo i symbol halloween. To także świetne rozwiązanie w postaci naturalnej miseczki, w której możemy umieścić sałatkę – poniżej znajdziecie prosty przepis zarówno na przygotowanie potrawy, jak i efektownego i ekologicznego naczynia.
Składniki:
- 1 szt. małej dyni
- Garść orzechów włoskich
- 1 mała sałata dekoracyjna
- Garść rukoli
- 5 szt. fig
- ½ opakowania sera typu feta (półtłustego)
- 1 łyżka Oleju Rzepakowego od DrGaja
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka miodu
- 1 saszetka ProOczyszczenia od DrGaja
- Do smaku: sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Dynię przekrawamy na pół i wydrążamy łyżką wnętrze wraz z nasionami.
- Sałaty dokładnie myjemy i osuszamy.
- Sałatę dekoracyjną rozrywamy na mniejsze kawałki i układamy wewnątrz dyni.
- Dodajemy rukolę oraz pokrojony na małą kostkę ser feta.
- Figi kroimy na 4 części i wrzucamy do sałatki wraz orzechami włoskimi.
- W osobnym, małym naczyniu łączymy olej rzepakowy, ocet balsamiczny, sok z cytryny, miód, ProOczyszczenie, sól oraz pieprz i mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy.
- Sałatkę polewamy sosem.