Sałatka z burakiem i roszponką
Mikstura Olei D3+E to wyjątkowe połączenie dwóch niezbędnych witamin.
Sałatka z burakiem i roszponką
Witamina D wspiera układ odpornościowy, a witamina E jest popularnym antyoksydantem. Przedstawiamy, jak z jej wykorzystaniem przygotować pyszną sałatkę z rukolą i roszponką.
Składniki:
- roszponka,
- ugotowany burak,
- ser feta,
- pestki słonecznika,
- pestki granatu.
Dressing:
- łyżka Mikstury Olei D3+E od DrGaja,
- łyżka octu balsamicznego,
- łyżeczka miodu,
- sól i pieprz.
Sposób przygotowania:
Roszponkę przełożyć do miski. Fetę pokroić na kostkę o boku około 1 cm. Obrane buraki pokroić na plasterki. Przygotować pestki z granatu. Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika. Dressing przygotować poprzez dokładne wymieszanie wszystkich składników.