Lodowe wrapy z ProTrawieniem

lodowe wrapy z protrawieniem

Lodowe wrapy z ProTrawieniem

Szybki i prosty przepis na lodowe wrapy z boczkiem wędzonym, awokado, indykiem i warzywami. Do tego saszetka ProTrawienia – dla wsparcia kondycji układu pokarmowego.

lodowe wrapy z protrawieniem

Lodowe wrapy z ProTrawieniem

Wrapy do proste i szybkie w przygotowaniu przekąski, które świetnie sprawdzą się zarówno jako przystawka, jak i  Przygotowaliśmy więc dla Was przepis na lodowe wrapy z dodatkiem saszetki ProTrawienia od DrGaja – dla wsparcia kondycji układu pokarmowego.

 

Składniki:

  • 30 dag piersi z indyka
  • 2 plastry boczku wędzonego
  • 1 awokado
  • Główka sałaty lodowej
  • 1 duży pomidor pomarańczowy
  • Gałązka kopru
  • 1 cebula czerwona
  • Pęczek szczypioru
  • Domowy majonez
  • Do smaku: sól /pieprz
  • 2 saszetki ProTrawienia DrGaja

 

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Awokado oraz cebulę obieramy i kroimy na cienkie plastry.
  2. Pierś z indyka kroimy na cienkie plastry, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem, następnie grillujemy w piekarniku (góra-dół 180 st. C 30 min)
  3. W międzyczasie kroimy pomidora, koper, szczypior na drobne części.
  4. Przygotowujemy domowy majonez (żółtka, olej roślinny, musztarda, sok z cytryny, szczypta soli).
  5. Następnie wybieramy duże liście sałaty lodowej i nakładamy do niego kolejno: mięso, boczek, pomidor, awokado oraz koper i szczypior. Dodajemy 2 łyżeczki majonezu domowego oraz 1 saszetkę ProTrawienia.
  6. Gotowe nadzienie zawijamy liściem, a następnie wbijamy wykałaczki. Wrapa możemy przekroić na mniejsze części, podobnie jak sushi.

I gotowe, smacznego!

Dodaj komentarz