Lodowe wrapy z ProTrawieniem
Szybki i prosty przepis na lodowe wrapy z boczkiem wędzonym, awokado, indykiem i warzywami. Do tego saszetka ProTrawienia – dla wsparcia kondycji układu pokarmowego.
Lodowe wrapy z ProTrawieniem
Wrapy do proste i szybkie w przygotowaniu przekąski, które świetnie sprawdzą się zarówno jako przystawka, jak i Przygotowaliśmy więc dla Was przepis na lodowe wrapy z dodatkiem saszetki ProTrawienia od DrGaja – dla wsparcia kondycji układu pokarmowego.
Składniki:
- 30 dag piersi z indyka
- 2 plastry boczku wędzonego
- 1 awokado
- Główka sałaty lodowej
- 1 duży pomidor pomarańczowy
- Gałązka kopru
- 1 cebula czerwona
- Pęczek szczypioru
- Domowy majonez
- Do smaku: sól /pieprz
- 2 saszetki ProTrawienia DrGaja
Sposób przygotowania:
- Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Awokado oraz cebulę obieramy i kroimy na cienkie plastry.
- Pierś z indyka kroimy na cienkie plastry, delikatnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem, następnie grillujemy w piekarniku (góra-dół 180 st. C 30 min)
- W międzyczasie kroimy pomidora, koper, szczypior na drobne części.
- Przygotowujemy domowy majonez (żółtka, olej roślinny, musztarda, sok z cytryny, szczypta soli).
- Następnie wybieramy duże liście sałaty lodowej i nakładamy do niego kolejno: mięso, boczek, pomidor, awokado oraz koper i szczypior. Dodajemy 2 łyżeczki majonezu domowego oraz 1 saszetkę ProTrawienia.
- Gotowe nadzienie zawijamy liściem, a następnie wbijamy wykałaczki. Wrapa możemy przekroić na mniejsze części, podobnie jak sushi.
I gotowe, smacznego!