Słodko-kwaśne tartaletki z gruszką i ProOdpornością
Czas na kolejny deser z dodatkiem prosuplementów DrGaja. Dziś przygotowaliśmy dla Was recepturę na słodko-kwaśne tartaletki z dodatkiem owoców i ProOdporności.
Słodko-kwaśne tartaletki z gruszką i ProOdpornością
Nic tak nie poprawia nastroju, jak zdrowy i smaczny deser! Mamy dla Was prosty przepis na słodko-kwaśne tartaletki z gruszką i dodatkiem naturalnego suplementu diety – ProOdporności DrGaja ?
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej (może być też mąka gryczana)
- 28 łyżek miękkiego masła
- ¾ szklanki cukru (może być również cukier trzcinowy)
- 3 białka z małych jajek
- 1 duża gruszka
- 10 łyżek serka ricotta
- 1 saszetka ProOdporności
- ¼ szklanki miodu gryczanego
- garść migdałów
Sposób przygotowania:
- Mąkę, masło, białka dokładnie łączymy do uzyskania spójnej masy.
- Masę przekładamy do rękawa i wyciskamy ją do uprzednio posmarowanych masłem foremek.
- Ciasto wypełniamy serkiem ricotta.
- Następnie obieramy gruszkę, kroimy ją w plastry i dodajemy do serka ricotta.
- Foremkę przekładamy do piekarnika na 20 minut w temp. 180 st. C (grzanie góra- dół). Czas można przedłużyć.
- W międzyczasie przygotowujemy polewę. Do małej miseczki wlewamy miód dodajemy 1 saszetkę ProOdporności i dokładnie mieszamy.
- Do upieczonych tartaletek dodajemy migdały oraz polewę słodko-kwaśną.