Domowy budyń z ekologicznym sokiem żurawinowym

Domowy budyń z ekologicznym sokiem żurawinowym

Puszyście delikatny deser budyniowy z sokiem żurawinowym. Świeżo wyciśnięty z owoców żurawiny, bez żadnych dodatków sok charakteryzuje się lekko cierpkim i kwaśnym smakiem.

Domowy budyń z ekologicznym sokiem żurawinowym

Dla miłośników smaku słodko-kwaśnego mamy idealną propozycję → budyń z dodatkiem soku żurawinowego i owoców żurawiny.

Składniki:

Wykonanie:

  1. Do rondelka wsyp mąkę ziemniaczaną, żółtka, ksylitol, ziarenka wanilii (przetnij laskę wzdłuż, tępą stroną noża zeskrob nasiona). Połącz składniki.
  2. Dodaj mleko lub napój roślinny. Całość wymieszaj.
  3. Postaw na ogniu i mieszaj masę co chwilę, aby otrzymać gęstą budyniową konsystencję.
  4. Po zagotowaniu budyniu, odstaw go z ognia.
  5. Przelej masę do małych naczyń. Na końcu wlej sok z żurawiny i dodaj ugotowane w wodzie owoce żurawiny.

Smacznego! ♥

Dodaj komentarz