Ananasowy burger z Miksturą Olei Hepa
Zdrowy i smaczny burger, czyli ananasowa wariacja na temat popularnego, amerykańskiego posiłku. Dodaliśmy do niego Miksturę Olei Hepa DrGaja, która uzupełni danie o wartościowe oleje roślinne, m.in. z ostropestu i czarnuszki.
Ananasowy burger z Miksturą Olei Hepa
Burger może być nie tylko pożywny, ale i zdrowy! Jako dowód podsyłamy Wam prosty przepis na przygotowanie burgera z ananasa i wołowiny z dodatkiem Mikstury Olei Hepa DrGaja, która zawiera w swoim składzie m.in. wartościowe oleje roślinne z ostropestu i czarnuszki.
Składniki:
- 30 dag wołowiny mielonej
- 4 plastry ananasa
- Czerwona cebula pokrojona w plastry
- Mikstura Olei Hepa DrGaja
- Cukier brązowy*
- Garść rukoli
- 1 sztuka dużego pomidora
- Słodki ketchup
- Sól, pieprz, wędzona papryka
*W trakcie grillowania ananasa oraz cebulki całość można posypać cukrem brązowym. Poprzez zwiększenie temperatury, cukier zacznie się karmelizować.
Sposób przygotowania:
- Mięso wyrabiamy z przyprawami do smaku. Dzielimy na dwie porcje.
- Każdą z nich formujemy na spłaszczone burgery.
- Mięso pieczemy na patelni grillowej z małą ilością oliwy.
- Plastry ananasa oraz cebuli podpiekamy.
- Kroimy pomidora na plastry.
- Na podpieczony plaster ananasa nakładamy rukolę, mięso, pomidor oraz cebulkę.
- Całość polać 1 łyżeczką Mikstury Olei Hepa od DrGaja.
- Na wierzch kładziemy drugi podpieczony plaster ananasa.