Przepisy kulinarne Dr Gaja

Pieczona pierś z indyka z sałatką

 pierś z indyka z sałatką

Pieczona pierś z indyka z sałatką

Oleje roślinne coraz częściej stanowią istotną część naszej diety. Nic dziwnego - to źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Przedstawiamy Wam zatem przepis na pieczoną pierś z indyka z dodatkiem Mikstury Olei Cardio DrGaja, która zadba o właściwy udział kwasów omega-3, omega-6 i omega-9 w naszym żywieniu.

 

Składniki:

  • 4 eskalopki z piersi indyka (po 6dag)
  • 2 łyżki musztardy
  • 10 dag jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • 10 dag sałaty dekoracyjnej
  • 1 gałązkę natki pietruszki
  • Mikstura Olei Cardio do sałatek DrGaja
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • ½   ogórka, pokrojony na plastry,
  • ½ szt. czerwonej cebuli, pokrojona w piórka
  • ½ szt. czerwonej papryki podłużnej, pokrojonej
  • 1 łyżka kaparów

 

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy.
  2. Eskalopki delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa i nacieramy musztardą.
  3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 180 st. C przez 30 min.
  4. Mieszamy warzywa, dodajemy upieczone eskalopki i polewamy całość Miksturą Olei Cardio do sałatek od DrGaja.
  5. Do sałatki dodajemy jogurt naturalny i łyżkę kaparów.
(0 Votes)

Dr Gaja

Matka natura, matka ziemia i żywicielka, która łączy to, co daje przyroda z badaniami i wiedzą ekspertów. Jej celem jest zbliżanie Was - czytelników - do natury i wskazywanie tych pomysłów na codzienne funkcjonowanie i dietę, które pozwolą Wam żyć w harmonii, szczęściu i zdrowiu. Dzięki naturalnym produktom i wartościowym, merytorycznym poradom, osiągnięcie tego stanu będzie łatwiejsze niż kiedykolwiek 🌱