Przepisy wideo

Guacamole z Miksturą Olei Hepa DrGaja

Dziś przepis z DrGaja w wersji „na słono”. Przygotowaliśmy dla Was prostą recepturę na przygotowanie meksykańskiego sosu guacamole z dodatkiem Mikstury Olei Hepa DrGaja.

 

Składniki: 

  • 2 awokado
  • 1 cebula
  • 1 papryka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kropel soku z limonki
  • 2 łyżeczki Mikstury Olei Hepa DrGaja
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Awokado, cebulę, czosnek i paprykę chili pokroić, zmieszać z sokiem z cytryny i dokładnie zmiksować, aż do uzyskania gładkiej konsystencji sosu. Następnie dodać kilka kropel Mikstury Olei Hepa DrGaja, szczyptę soli, pieprz oraz paprykę. Po wymieszaniu przełożyć sos do miseczek. Warto podawać guacamole ze świeżymi warzywami – idealnie sprawdzi się papryka i pomidor.

 

I gotowe, smacznego!

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.

Śledź nas na Instagramie @drgaja