Kombinacja zimnotłoczonych olejów CARDIO to wyjątkowe połączenie roślinnych tłuszczów o bardzo szerokim zakresie działania. Powstaje ze starannie wyselekcjonowanych ziaren lnu, wiesiołka, ostropestu i czarnuszki.
Charakteryzuje się bogatą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Tłuszcze nienasycone odgrywają szczególną rolę przy profilaktyce i leczeniu choroby wieńcowej serca.
W najnowszej piramidzie zdrowego żywienia, oleje roślinne trafiły do grupy produktów spożywczych szczególnie zalecanych w codziennej diecie.!–
–>
Tajemnicą miksu tłuszczów CARDIO są odpowiednio dobrane proporcje nasion, tłoczone w temperaturze nie przekraczającej 40°C. Aby nie pozbawić olejów wartości odżywczych i smakowych, produkt nie został poddany oczyszczaniu przez filtrowanie i rafinowanie. W efekcie, Mikstura Olei CARDIO pozwala rozkoszować się szeroką gamą ciekawych smaków i zapachów.
Dla kogo jest Mikstura Olei Cardio?
Kompozycja 4 olejów CARDIO wskazana jest dla
osób prowadzących zdrowy styl życia, a także przy prewencji chorób sercowo-naczyniowych.
Sposób użycia:
Miksturę olei CARDIO należy spożywać wyłącznie na zimno. Można dodawać ją do zimnych potraw: twarogu, sałatek i surówek, czy też polewać nią ugotowane ziemniaki lub kaszę. Zalecana dzienna porcja produktu to 30 ml.
Co jest w środku?
Tłuszcze zawarte w Mikstura Olei CARDIO to połączenie wysokiej jakości olejów roślinnych:
70% oleju z nasion lnu, 10% oleju z nasion wiesiołka, 10% oleju z nasion ostropestu oraz 10% oleju z czarnuszki
OLEJ LNIANY
źródło kwasów omega-3
ciekawostka:
Olej lniany uważany jest za jeden z najzdrowszych tłuszczów roślinnych. Stanowi on cenne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz lignanów, w najlepiej przyswajalnej dla organizmu postaci.
OLEJ Z CZARNUSZKI
ceniony za swoje
szerokie zastosowanie
ciekawostka:
Olej z czarnuszki był już znany w starożytnym Egipcie, nazywano go “płynnym złotem faraonów”. .
OLEJ Z OSTROPESTU
bogaty w kwasy
omega-6
ciekawostka:
Olej z ostropestu ma wiele zastosowań w kuchni i jest ceniony za bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych.
OLEJ Z WIESIOŁKA
doceniany także
w farmacji i kosmetyce
ciekawostka:
Olej z wiesiołka charakteryzuje się
wysoką zawartością LA,
czyli kwasu linolowego,
który odgrywa ważną rolę
w utrzymaniu prawidłowego
poziomu cholesterolu
we krwi.
Porada dietetyka
Nienasycone kwasy tłuszczowe odgrywają bardzo ważną rolę w prawidłowej diecie, w przypadku osób dorosłych powinny stanowić około 30% dziennej wartości energetycznej. Jest to szczególnie ważne w działaniach profilaktyki oraz leczenia chorób sercowo-naczyniowych. Tłuszcze nasycone, szczególne w postaci fast foodów, mięsa czerwonego, przetworzonych produktów mięsnych, sera żółte