Krem pomarańczowy z BIO syropem z malin od DrGaja
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej (ok. 150 g)
- 3 pomarańcze (filetowane)
- 1 łyżka miodu
- odrobinę świeżo startej skórki pomarańczy
- 1 szklanka świeżych malin
- 1 sztuka dojrzałego avocado
- 1 łyżeczka surowego kakao
- BIO syrop z malin DrGaja
- mix orzechów: nerkowca, migdałów, orzechów włoskich
- wiórki kokosowe do posypania
- kilka sztuk malin do dekoracji
- Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać, zalać 1,5 l wody i gotować przez ok. 10-15 minut do uzyskania miękkości.
- Ugotowaną kaszę odstawić, następnie przygotować mus malinowo-czekoladowy.
- Umyte maliny, obrane awokado, kakao oraz syrop z malin zblendować na gładką masę.
- Kolejny krok to krem pomarańczowy.
- Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy filetowaną pomarańczę, miód, świeżo startą skórkę pomarańczy, następnie całość blendujemy na gładki krem.
- Do szklaneczek lub naczyń, nałożyć krem pomarańczowy, a następnie mus malinowo-czekoladowy (można użyć rękawa).
- Na wierzch dodać orzechy, a całość posypać wiórkami kokosowymi.