Drukuj
Przepisy wideo

Wstążki cukiniowe z pesto i Miksturą Olei Cardio

Wstążki cukiniowe z pesto i Miksturą Olei Cardio

 

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię kroimy wzdłuż na 4 części. Następnie za pomocą spiralizera lub twista robimy cukiniowy makaron.
  2. Makaron linguine gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Następnie makaron odcedzamy.  Gorącą wodę przelewamy do drugiego garnka/naczynia i ponownie ją gotujemy.
  3. Paski cukinii wrzucamy na sitko i blanszujemy je na parze.
  4. Szpinak, ząbki czosnku, orzechy włoskie sok z cytryny, awokado, Miksturę Olei Cardio sól i pieprz wrzucamy do blendera kielichowego, następnie całość miksujemy na gładki sos.
  5. Makaron linguine oraz zblanszowane paski cukinii układamy na talerzu, dodajemy sos oraz dekorujemy talerz bazylią i pomidorkami koktajlowymi.

Smacznego!

Przepisy wideo
Odsłony: 1432
(0 Votes)