Smoothie Bowl z mleczkiem kokosowym

 

Składniki:

•  2 szt. bananów

•  ½ szt. ananasa

• 1 szklanka owoców leśnych (jeżyn)

•  1 szklanka gęstego mleczka kokosowego

•  sok z ½ szt. pomarańczy

•  ½ szt. kokosu

•  1 saszetka ProUroda od DrGaja

 

Sposób przygotowania:

1. Kokos przecinamy na pół.

2. Obrany i pokrojony na małe części ananas dodajemy do blendera kielichowego.

3. Następnie dokładamy obrany banan, mleko kokosowe, saszetkę ProUroda i miksujemy całość na jednolity mus.

4. Przelewamy mus do miseczki kokosa i układamy owoce na wierzch (pokrojone banany/ jeżyny/ maliny).

Życzymy smacznego!

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.