Pieczone awokado z jajkiem i Miksturą olei D3+E DrGaja

 

Składniki:

- 50 ml Mikstury Olei D3+E DrGaja,

- 1/2 szt. granatu, - 1 szt. awokado,

- szczypta soli i pieprzu,

- kilka gałązek natki pietruszki,

- 2 szt. jajek.

 

Sposób przygotowania:

1. Awokado dokładnie myjemy, następnie przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.

2. Wewnętrzną stronę awokado posypujemy solą, pieprzem i dodajemy żółto.

3. Awokado wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temp. 180 st. C.

4. Gotowe awokado wyjmujemy i posypujemy natka pietruszki .

5. Na koniec polewamy potrawę Mikstura Olei D3+E i posypujemy ziarnami granatu.

Smacznego!

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.