Deser z tuskawkami, mascarpone i BIO syropem DrGaja

 
Składniki:
 
Sposób przygotowania:
  1. Wszystkie owoce umyj dokładnie pod zimną wodą.
  2. Z truskawek usuń szypułki, a następnie przekrój je wzdłuż.
  3. Do foliowego woreczka włóż herbatniki, zamknij worek i rozdrobnij je tłuczkiem.
  4. Następnie do miski przełóż mascarpone, dodaj cukier puder i zmiksuj całość do jednolitej masy.
  5. Przygotuj 4 szklanki dekoracyjne, na spód dodaj 6 łyżek rozdrobnionych herbatników i dodaj BIO syropu z czarnego bzu od DrGaja.
  6. Do rękawa przełóż gotową masę z mascarpone i wyciśnij ją na rozkruszone herbatniki.
  7. Na wierzch dodaj truskawki, borówki oraz świeżą mięte do dekoracji.
  8. Na koniec posyp całość cukrem pudrem.
I gotowe! 

 

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.