Ciabatta z pomidorami i Mikstura olei D3+E

 

Składniki:

  • 1 szt. bułki ciabatty,
  • 50 ml Mikstury Olei D3+E,
  • 1 łyżka masła,
  • Garść truskawek,
  • Garść pomidorków koktajlowych,
  • Garść listków mięty,
  • 100 ml mascarpone,
  • 100 g szynki parmeńskiej,
  • Szczypta pieprzu, cukru

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa i wooce dokładnie myjemy. Usuwamy szypułki z truskawek.
  2. Ciabattę przekrawamy na pół, smarujemy masłem i posypujemy cukem.
  3. Kładziemy stroną masła na rozgrzana sucha patelnię.
  4. Na skarmelizowane bułeczki nakładamy mascarpone, szynkę parmeńską, truskawki, pomidorki koktajlowe.
  5. Dodajemy listki bazylii, a całość polewamy Miskturą Olei D3+E.
(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.