Borówkowa panna cotta z dodatkiem ProUrody

Przygotowaliśmy dla Was przepis na przepyszną panna cotta z musem borówkowym i dodatkiem ProUrody. To świetny pomysł na słodką nagrodę po ciężkim dniu pracy lub deser w weekendowe popołudnie.

 

Składniki: 

  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka śmietany 12%
  • szczypta wanilii
  • 1 szklanka borówki amerykańskiej
  • 1 saszetka ProUrody DrGaja
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1/2 szklanki soku z cytryny

 

Sposób przygotowania:

W pierwszej kolejności zmieszać wodę z żelatyną. Następnie podgrzać mleko i śmietankę, doda jednocześnie szczyptę pokrojonej wanilii. Pod koniec podgrzewania dodać żelatynę do rondla z mlekiem i śmietaną i dokładnie wymieszać. Uzyskaną masę przelać do foremek i wstawić do lodówki na 3h.

W międzyczasie zmiksować szklankę borówek, ProUrodę, miód oraz sok z cytryny. Następnie wyjąć panna cottę z lodówki i polać ją musem borówkowym. Deser możemy przyozdobić świeżymi owocami. 

I gotowe, smacznego!

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.