Drukuj
Przepisy wideo

Ananasowy burger z Miksturą Olei Hepa

 

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wyrabiamy z przyprawami do smaku. Dzielimy na dwie porcje.
  2. Każdą z nich formujemy na spłaszczone burgery.
  3. Mięso pieczemy na patelni grillowej z małą ilością oliwy.
  4. Plastry ananasa oraz cebuli podpiekamy .
  5. Kroimy pomidora na plastry.
  6. Na podpieczony plaster ananasa nakładamy rukolę, mięso, pomidor oraz cebulkę.
  7. Całość polać 1 łyżeczką Mikstury Olei Hepa od DrGaja.
  8. Na wierzch kładziemy drugi podpieczony plaster ananasa.

*W trakcie grillowania ananasa oraz cebulki całość można posypać cukrem brązowym. Poprzez zwiększenie temperatury, cukier zacznie się karmelizować.

Przepisy wideo
Odsłony: 667
wątroba
(0 Votes)