Ananasowy burger z Miksturą Olei Hepa

 

Składniki:

  • 30 dag wołowiny mielonej
  • 4 plastry ananasa
  • Czerwona cebula pokrojona w plastry
  • Mikstura Olei Hepa DrGaja
  • Cukier brązowy*
  • Garść rukoli
  • 1 sztuka dużego pomidora
  • Słodki ketchup
  • Sól, pieprz, wędzona papryka

Sposób przygotowania:

  1. Mięso wyrabiamy z przyprawami do smaku. Dzielimy na dwie porcje.
  2. Każdą z nich formujemy na spłaszczone burgery.
  3. Mięso pieczemy na patelni grillowej z małą ilością oliwy.
  4. Plastry ananasa oraz cebuli podpiekamy .
  5. Kroimy pomidora na plastry.
  6. Na podpieczony plaster ananasa nakładamy rukolę, mięso, pomidor oraz cebulkę.
  7. Całość polać 1 łyżeczką Mikstury Olei Hepa od DrGaja.
  8. Na wierzch kładziemy drugi podpieczony plaster ananasa.

*W trakcie grillowania ananasa oraz cebulki całość można posypać cukrem brązowym. Poprzez zwiększenie temperatury, cukier zacznie się karmelizować.

(0 Votes)

mgr Milena Grzywińska

Promotorka zdrowego odżywiania i stylu życia. Ukończyła studia magisterskie w Warszawskim Uniwersytecie Medycznym na kierunku Dietetyka w 2016 roku. W trakcie studiów odbyła liczne praktyki w placówkach szpitalnych, poradniach dietetycznych oraz zakładach produkcji żywności. Od tego czasu swoje doświadczenie poszerzała poprzez pracę w Poradni Chorób Metabolicznych, konsultacje pacjentów szpitalnych, a także opracowywanie indywidualnych jadłospisów. Prowadzi pacjentów klinicznych m.in. po zabiegach chirurgicznych, cukrzycowych, otyłych, z zaburzeniami hormonalnymi oraz alergiami i nietolerancjami pokarmowymi. W wolnym czasie uwielbia testować nowe przepisy, którymi dzieli się ze swoimi pacjentami. Najważniejsza zasada to: szybko, zdrowo i smacznie.