Drukuj
Przepisy kulinarne Dr Gaja

Pieczona pierś z indyka z sałatką

 pierś z indyka z sałatką

Pieczona pierś z indyka z sałatką

Oleje roślinne coraz częściej stanowią istotną część naszej diety. Nic dziwnego - to źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które pozytywnie wpływają na nasz organizm. Przedstawiamy Wam zatem przepis na pieczoną pierś z indyka z dodatkiem Mikstury Olei Cardio DrGaja, która zadba o właściwy udział kwasów omega-3, omega-6 i omega-9 w naszym żywieniu.

 

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i kroimy.
  2. Eskalopki delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa i nacieramy musztardą.
  3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temp. 180 st. C przez 30 min.
  4. Mieszamy warzywa, dodajemy upieczone eskalopki i polewamy całość Miksturą Olei Cardio do sałatek od DrGaja.
  5. Do sałatki dodajemy jogurt naturalny i łyżkę kaparów.
Przepisy kulinarne Dr Gaja
Odsłony: 1419
(0 Votes)