Drukuj

Pasta orzechowo - śliwkowa

pasta orzechowo-śliwkowa

Pasta orzechowo - śliwkowa

Brakuje Ci pomysłu, aby urozmaicić tradycyjne kanapki? Jeśli tak, to DrGaja serdecznie zachęca do sięgnięcia po przepis na pastę orzechowo- śliwkową z dodatkiem świeżych owoców sezonowych. To idealne rozwiązanie na podanie dziecku naturalnej, słodkiej przekąski. Czas przygotowania to zaledwie 10 minut!

Składniki:

Sposób wykonania:

  1. Śliwki i daktyle moczymy godzinę w wodzie 300ml.
  2. Następnie przekładamy owoce suszone do kielicha blendera. Dodajemy ok 50 ml-100ml wody z moczenia i blendujemy owoce (jeśli konsystencja będzie za gęsta, mozna dodać więcej wody z moczenia).
  3. Dodajemy resztę produktów i miksujemy ponownie.
  4. Na pokrojone pieczywo lub bagietkę nakładamy pastę orzechowo-śliwkową.
  5. Kanapki można udekorować sezonowymi owocami oraz nasionami (pestki słonecznika, siemię lniane lub sezam).

Gotowe! Życzymy smacznego :)

Odsłony: 2605
(1 Vote)