Drukuj
Przepisy kulinarne Dr Gaja

Makaron z cukinii z orzechami, bazylią i miętą

makaron z cukinii z orzechami, bazylią i miętą z olejem z czarnuszki

Makaron z cukinii z orzechami, bazylią i miętą

Jeśli chcesz przygotować szybkie, pyszne a zarazem efektowne danie, serdecznie zapraszamy do wypróbowania przepisu na makaron z cukinii z orzechami, bazylią i miętą z naszym ulubionym produktem Olejem z czarnuszki DrGaja.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól a całość zagotowujemy.
  2. Do gotującej wody dodajemy makaron spaghetti i gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.
  3. Cukinię dokładnie myjemy następnie za pomocą specjalnej temperówki kroimy ją na makaron. Powstałe nitki wrzucamy do wrzącej wody, chwilę gotujemy, następnie wyjmujemy, chłodzimy i odsączamy.
  4. Pastę miso, olej oraz orzechy blendujemy na gładką masę.
  5. Na talerzu dodajemy ugotowany makaron, nitki z cukinii, kawałki ostrej papryczki, orzechy prażone, liście mięty i bazylii oraz sos.

Gotowe! Życzymy smacznego :)

Przepisy kulinarne Dr Gaja
Odsłony: 2905
(0 Votes)