Drukuj
Przepisy kulinarne Dr Gaja

Kokosowy ryż z żurawinowym sosem

Nie masz pomysłu na śniadanie? Ryżanka na mleku kokosowym to idealna propozycja na smaczny i obfity posiłek, który dostarczy energii na pierwszą połowę dnia. A dodatek sosu żurawinowego nada ryżance niezwykły i wyjątkowy smak. Zachęcamy do wypróbowania przepisu!

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Surową żurawinę wrzucić do gotującej się wody (300ml) oraz dodać suszoną żurawinę. Podczas gotowania cały czas mieszać. Gotować do momentu uzyskania gęstego syropu. Jesli konsystencja będzie zbyt rzadka można dodać więcej suszonej żurawiny.
  2. Do gotowego sosu żurawinowego dodać BIO sok żurawinowy DrGaja.
  3. Ryż ugotować z mlekiem kokosowym. Następnie lekko go ostudzić.
  4. Do szklanki nałożyć ryż z mlekiem kokosowym, a na wierzch – sos żurawinowy.
  5. Danie można przybrać listkiem mięty i ugotowanymi owocami żurawiny.

Życzymy smacznego :)

Przepisy kulinarne Dr Gaja
Odsłony: 301
(1 Vote)