Drukuj
Przepisy kulinarne Dr Gaja

grzanki z serem i protrawieniem

Grzanki z serem, winogronem i rozmarynem

Co powiecie na grzanki, które z jednej strony posłużą za smaczną przekąskę, a z drugiej, mogą wspomóc Wasz organizm w procesach trawiennych? Mamy dla Was przepis na pyszną bagietkę z serem, winogronem, rozmarynem i dodatkiem Misktury Olei Travico - to danie, która spełni wszystkie wspomniane wymagania!

 

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

  1. Bagietkę kroimy na kromki. Następnie kroimy ser pleśniowy i kładziemy na małych kromkach bagietki.
  2. Na wierzch układamy winogrono i posypujemy całość startą mozzarellą oraz pieprzem.
  3. Bagietki układamy na kratce i wstawiamy do piekarnika na czas ok. 5 – 10 minut w temp. 200 st. C.
  4. Roztopione grzanki wyjmujemy z piekarnika.
  5. Na koniec polewamy bagietki Miksturą Olei Travico.
Przepisy kulinarne Dr Gaja
Odsłony: 601
(1 Vote)