Drukuj
Przepisy kulinarne Dr Gaja

czerwona kapusta z proodpornością

Czerwona kapusta w towarzystwie rodzynek z ProOdpornością

Zdrowych warzyw nigdy za wiele! Mamy dla Was przepis na bardzo wartościową sałatkę z czerwonej kapusty, do której - dla walorów smakowych - dodaliśmy rodzynki, a dla wsparcia organizmu w trakcie zmiennej, letniej pogody - uwzględniliśmy saszetkę ProOdporności od DrGaja.

 

Składniki / 2 porcje

 

Sposób wykonania:

  1. Wszystkie warzywa i owoce dokładnie myjemy.
  2. Następnie kroimy w cienkie plastry czerwoną kapustę oraz czerwoną cebulę.
  3. Obieramy granat, a jabłko kroimy w cienkie plastry.
  4. Do miski nakładamy czerwoną kapustę, rodzynki, granat, jabłko, orzechy i pokrojoną natkę pietruszki.
  5. W kubeczku mieszamy ProOdporność i 2 łyżki wody. Następnie dodajemy olej i miód. Przygotowany dressing rozlewamy po sałatce.
Przepisy kulinarne Dr Gaja
Odsłony: 559
(0 Votes)