Drukuj
Przepisy kulinarne Dr Gaja

Bruschetta z pomidorami i BIO Olejem Lnianym

Dziś przygotowaliśmy dla Was prosty przepis na smaczną i chrupiącą bruschettę z dodatkiem pomidorów i oleju lnianego. To zdrowa i pożywna przekąska, która będzie stanowić świetny wstęp do lunchu lub kolacji!

 

Do przygotowania bruschetty będziecie potrzebować:

Bagietkę pokroić w poprzek na małe krążki. Oba pomidory sparzyć, obrać ze skórki, a następnie pokroić na małe cząstki. Dodać świeżo zerwaną bazylię (maks. 1 garść) oraz przecisnąć pół ząbka czosnku przez praskę. Pomidory, czosnek i bazylię połączyć. Dodać szczyptę soli i pieprzu.

Nałożyć uzyskaną masę na pokrojone krążki bagietki i skropić BIO Olejem lnianym od DrGaja. Aby bagietka była bardziej chrupiąca, można ją wstawić wcześniej do piekarnika i delikatnie podpiec w temp. 180 st. przez 5-10 min.

I gotowe, smacznego! ❤️

Przepisy kulinarne Dr Gaja
Odsłony: 206
(1 Vote)