Domowy sorbet z granatem na patyku
Smaczny przepis na domowe sorbety stworzone z ekologicznego soku z granatu i dodatku świeżych nasion granatu. Natomiast słodyczy dodaje sok z czerwonych pomarańczy.
Przedstawiamy pyszny przepis na domowe sorbety, z którym poradzi sobie każda osoba. Jest szybki, łatwy w wykonaniu, a przy tym nieziemsko pyszny. Zapraszamy do wypróbowania przepisu!
Składniki:
- Garść ziaren granatu,
- 150 ml BIO soku z granatu DrGaja,
- 400 ml soku wyciśniętego z czerwonych pomarańczy,
- 50 g ksylitolu.
Sposób przygotowania:
- BIO sok z granatu, z pomarańczy oraz ksylitol łączymy w jednym naczyniu.
- Obieramy granat i przygotowujemy garść świeżych nasion.
- Do foremek nalewamy przygotowany sok granatowo-pomarańczowy. Na koniec wrzucamy kilka ziaren granatu.
- Foremki zamykamy częścią z patyczkiem, następnie wkładamy je do zamrażarki.
- W zależności od wielkości i szerokości foremki, po trzech godzinach można sprawdzić czy lody są już gotowe.
Życzymy smacznego 🙂