
Suplement diety Witamina C Pro to produkt stworzony z myślą o osobach chcących zadbać o zdrową kondycje swojego organizmu.
Jedna porcja Witaminy C Pro pokrywa 1250% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej na witaminę C. Zawarta w suplemencie diety mieszanka oprócz witaminy C (kwasu L-askorbinowego) pozyskiwanej dodatkowo z ekstraktu dzikiej róży wzbogacona jest również rutyną, miodem, ekstraktem z korzenia imbiru oraz ekstraktem z kłącza kurkumy.

Organizm człowieka sam nie wytwarza witaminy C, dlatego niezwykle ważne jest jej dostarczanie do organizmu.
Produkt dzięki zawartości Witaminy C, sprzyja zachowaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz produkcji kolagenu w celu zapewnienia odpowiedniego funkcjonowania naczyń krwionośnych. Co więcej, witamina C korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu, a przede wszystkim wspiera układ odpornościowy. Miód doceniany jest za niezwykły aromat i smak.
Dla kogo jest Witamina C Pro?
Suplement diety przeznaczony jest dla osób, które chcą utrzymać dobrą kondycję swojego organizmu. Optymalny skład produktu zawierającego imbir, kurkumę i Witaminę C pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu


Sposób użycia:
Jedna saszetka (2g) preparatu Witamina C Pro pokrywa w 1250% referencyjnej wartości spożycia dla osoby dorosłej na witaminę C. Zawartość opakowania należy rozpuścić w szklance ciepłej (nie gorącej wody) i wypić.
· bez barwników i aromatów
· bez substancji konserwujących
· bez substancji słodzących
· bez substancji przeciwzbrylających
· bez substancji wypełniających
unikalne receptury
minerałów
i ekstraktów
Co jest w środku?
Witamina C Pro składa się głównie z witaminy C (kwas L-askorbinowy) częściowo pochodzący z ekstraktu z dzikiej róży oraz innych składników aktywnych, takich jak: suszony miód, ekstrakt z korzenia imbiru i kłącza kurkumy oraz rutyny.

Ekstrakt z korzenia imbiru wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
ciekawostka:
Imbir znany jest ludzkości już od ponad 3 tysięcy lat. W Azji jest on, zaraz po soli, najpopularniejszą przyprawą na całym kontynencie.

Ekstrakt z kurkumy posiada właściwości antyoksydacyjne.
ciekawostka:
Kurkuma to przyprawa stosowana w kuchni już od 600 r. p.n.e.. Wielu indyjskich medyków stosowano kurkumę w celu poprawy kondycji organizmu. Stosowano ją głównie w łagodzeniu bólów menstruacyjnych oraz schorzeń układu pokarmowego.

Ekstrakt z owoców dzikiej róży jest standaryzowany na witaminę C.
ciekawostka:
Owoce dzikiej róży stanowią niezwykle bogate źródło naturalnej witaminy C.

Miód był stosowany w celach zdrowotnych już od tysięcy lat.
ciekawostka:
Miód manuka to bardzo charakterystyczny w smaku miód, który pochodzi z nektaru drzew rosnących na obszarze Nowej Zelandii.
Porada dietetyka
Należy pamiętać, że witamina C nie powinna być łączona z askorbinazą, czyli enzymem, który niszczy kwas askorbinowy. W postaci naturalnej zawierają go: ogórek zielony oraz warzywa z rodziny dyniowatych – cukinia i kabaczek. Dlatego, w swojej kuchni warto unikać łączenia np. natki pietruszki z zielonym ogórkiem lub papryki z cukinią.
