
ProOczyszczenie to mieszanka składników roślinnych korzystnie wpływających na metabolizm i pracę jelit.
Łuska babki jajowatej i babki płesznik zawarte w suplemencie wspierają prawidłowy pasaż jelitowy, czyli przesuwanie treści pokarmowej w jelitach. Błonnik kakaowy stanowi substancje balastową, która skraca czas pasażu jelitowego oraz zwiększa masę stolca. Aloes zaś wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit oraz pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi w ramach zdrowego stylu życia.

ProOczyszczenie naturalnie oczyszcza organizm od wewnątrz.
Współcześnie żyjemy w ciągłym biegu, w pogodni za karierą, co powoduje, że nie mamy czasu na regularne spożywanie posiłków w ciągu dnia. Mało wartościowe produkty i przekąski pełne konserwantów pozbawione są ważnych składników odżywczych. W efekcie, nasza dieta może być uboga w błonnik. Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia, każdego dnia należy spożywać od 20 do 40 gram włókna pokarmowego.
Dla kogo jest ProOczyszczenie?
wskazane jest dla osób szukających bezpiecznego dla zdrowia sposobu na poprawę pracy jelit, a także tych, którzy w naturalny sposób chcą uniknąć zaparć.


Sposób użycia:
W ciągu dnia można spożyć maksymalnie dwie saszetki suplementu ProOczyszczenie. Saszetkę (2g) należy wymieszać ze szklanką wody lub ulubionym koktajlem i wypić. Alternatywnie, zawartość saszetki możemy dodać do porcji zupy, gotowanych warzyw lub posypać sałatkę. Nie zaleca się przekraczać zalecanej porcji produktu.
· bez barwników i aromatów
· bez substancji konserwujących
· bez substancji słodzących
· bez substancji przeciwzbrylających
· bez substancji wypełniających
unikalne receptury
minerałów
i ekstraktów
Co jest w środku?
Suplement diety ProOczyszczenie zawiera jedynie roślinne składniki: łuskę babki płesznik, łuskę babki jajowatej, błonnik kakaowy, suszony jarmuż oraz sproszkowany żel z liści aloesu zwyczajnego (Aloe barbadensis).

Aloes wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit oraz pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi w ramach zdrowego stylu życia.
ciekawostka:
Jarmuż był warzywem znanym już w starożytnej Grecji oraz Rzymie. Do Polski dotarł pod koniec XIV wieku, natomiast w XX wieku podczas II wojny światowej japoński lekarz wojskowy Niro Endo urozmaicał ubogą dietę swojej rodziny sokami własnej produkcji. Po przeprowadzeniu własnych badań, stwierdził, że jednym z najbardziej wartościowych warzyw dodawanych do soków był jarmuż.

Błonnik kakaowy stanowi substancję balastową, która skraca czas pasażu jelitowego
ciekawostka:
Cenne właściwości ziaren kakaowca były wykorzystywane już w starożytności. Majowie i Aztekowie używali ich w medycynie.

Aloes wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit oraz pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy we krwi w ramach zdrowego stylu życia.
ciekawostka:
Aloes już w starożytności cieszył się sławą jako środek leczniczy. Jednym z powodów dla których Aleksander Wielki podbił wyspę Sokotra, była chęć zdobycia rosnącego tam aloesu do leczenia ran wojennych żołnierzy.

Łuski babki płesznik i babki jajowatej w obecności wody zwiększa swoją objętość, pobudzając perystaltykę jelit.
ciekawostka:
Babka płesznik wykazuje podobne właściwości do tych, które posiada siemię lniane. Pomaga poprawić pracę jelit, a także może być stosowana przy zaparciach.
Porada dietetyka
Oprócz suplementacji należy pamiętać o piciu dużych ilości wody, ok. 2-3 litrów dziennie. Warto wprowadzić nawyk picia na czczo szklanki ciepłej wody z sokiem z cytryny i odrobiną miodu np. Manuka. Napój ten nie tylko doda energii, ale także pobudzi jelita do pracy.
