Problem marnowania i wyrzucania żywności. Brak planowania, czytania etykiet, wiedzy na temat przechowywania żywności. Konieczność edukacji konsumenckiej oraz regulacji prawnych.
- Dieta
- Odsłony: 1567
Problem marnowania i wyrzucania żywności. Brak planowania, czytania etykiet, wiedzy na temat przechowywania żywności. Konieczność edukacji konsumenckiej oraz regulacji prawnych.
Niezwykły wpływ kolorów na nasz apetyt i smak. Ciepłe kolory – najlepiej dla osób z brakiem apetytu. Chłodniejsze dla osób na diecie.
Na czym polega dieta pegańska i dlaczego uznajemy ją za „żywieniową modę 2019”? Wady i zalety peganizmu. Przykładowy pegański jadłospis.
Badania naukowe dotyczące poziomu cholesterolu we krwi. Białe mięso a czerwone mięso – wpływ na organizm
Soki ich rodzaje i zaskakujące właściwości. Dostępne na rynku popularne soki owocowe, warzywne oraz te z owoców bardziej egzotycznych.
Monodiety – chwilowa moda czy skuteczny sposób na odchudzanie? Zagrożenia wynikające ze stosowania diet jednoskładnikowych. Popularne monodiety i ich wpływ na organizm.
Jaką dietę należy stosować w nadciśnieniu tętniczym? Jakich produktów unikać, a które włączyć do codziennego planu żywieniowego? Gotowe zestawy posiłków.
Wpływ orzechów na pracę naszego organizmu – zarówno przewód pokarmowy, jak i inne organy. Zdrowa dieta oparta na orzechach.